Login

Konsultfabriken

Python Systemutvecklare - Stockholm

2024-05-23

Just now we have a request from one of our Swedish clients for a Python Systemutvecklare

Kund
KTH

Omfattning
100 %

Uppdragsbeskrivning
Nedläggning av Social först och främst, där vissa delar fått klartecken för avveckling och andra behöver få ersättare först. Här ingår det flera system med olika behov, vissa mer kritiska än andra och ett (gruppwebben) kan vi inte gå vidare med utan mer behovsutredning från användare. Status på respektive del av Social:

Kurswebb: Lärplattform som behovsmässigt ersatts av Om Kursen och Canvas. Beslut om nedläggning finns, vi har slutat länka via Personliga Menyn för studenter och lärare kopplade till kursen men inget mer är gjort. Här behövs det i ett första steg att exempelvis inte kunna skriva inlägg eller lägga upp nytt material men även en ren teknisk avveckling av koden.

Programwebb: Informationsytor för varje program som behovsmässigts ersatts av studentwebben och Canvas. Beslut om nedläggning finns, vi har slutat länka via Personliga Menyn för studenter och lärare kopplade till kursen men inget mer är gjort. Här behövs det i ett första steg att exv inte kunna skriva inlägg eller lägga upp nytt material men även en ren teknisk avveckling av koden.

Gruppwebb: Samarbetsfunktion där användare på KTH kan skapa egna grupper och bjuda in andra KTH-användare. Används i bland annat diverse styrgrupper för dokument etc men även för kommunikation. Här finns inget beslut om nedläggning än, utan i den förra utredningen som gjordes i samband med utredningen om kurs- och programwebben slutade med att frågor om möjlig ersättare (om det är vägen vi ska gå) behöver utredas mer då det troligen kommer kräva flera olika system.

Personliga menyn (gamla versionen): Den gamla versionen av Personliga menyn behöver i ett första steg endast döljas, men det behöver också läggas ner arbete för att inloggningen inte längre ska gå via den till den nya Personliga Menyn. Sen behövs det också en teknisk avveckling av kod.

Mitt Schema: Detta är en funktion som visar upp ett personligt schema för studenter och lärare som sammanställs genom att titta på vilka kurser användaren är kopplad till på några olika sätt. Detta hämtas ifrån TimeEdit men visas via Social. Här behöver dels ett alternativ hittas (ett förslag är att visa ett personligt schema i TimeEdit, finns möjliga vägar framåt där som i dagsläget som skulle kunna prioriteras upp, men då tillsammans med ett annat team).

LEQ: Detta är en integration mot systemet Survey&Report som är ett enkätverktyg, detta används för kursvärderingar. Det pågår ett projekt som kommer sluta med att en ny integration används mot Canvas från och med HT24 vilket gör att LEQ-integrationen mot Social behöver avvecklas. Här kommer en del också att handla om arkivering.
Tidsplan

Vi uppskattar att nedläggning av Social kommer ta i storleksordningen ett kalenderår att genomföra.

Obligatoriska krav:
- Minst 1 års erfarenhet av MongoDB.
- Minst 3 års erfarenhet av systemutveckling i Python.
- Minst 1 års erfarenhet av systemutveckling i Django.
- Minst 3 års erfarenhet av arbete med relationsdatabaser.
- Minst 3 års erfarenhet av programmering med HTML & CSS.
- Minst 1 års erfarenhet av systemutveckling med Javascript.
- Mycket god förmåga att utrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.

Mervärdeskrav:
- Erfarenhet av Node.js.
- Erfarenhet av Typescript.
- Erfarenhet av externa API:er.
- Erfarenhet av Azure Portal, Azure Devops, Azure Service Bus.
- Erfarenhet av att arbeta med Linux.
- Erfarenhet av att jobba med OCI Containers sa?som Docker eller Podman.
- Erfarenhet av agila processer sa?som Scrum, Kanban eller liknande.

Duration: 12 months.
Start: ASAP
Place: Stockholm

If you feel qualified for this position or know someone else who is, could you or your colleague please contact me as soon as possible with the following:

an updated CV
a price per hour
an availability date

Send your information to michael@konsultfabriken.se

By sending us this information, you agree to allow us, if you are selected, to present this information to our client for this assignment. If you are sending this information on behalf of a third party, you must inform them of this, before sending it to us. 

Back

Apply for this assignment


Send your CV to sales@konsultfabriken.se